Ons verhaal

De start
Mijn Tuinonderhoud is opgericht in 2021 met als doel om “alles voor een mooie tuin” te bieden. Dit was in een periode waar de Corona pandemie de wereld in kwam. Mensen waren grotendeels beperkt tot wonen, werken en studeren vanuit huis. Ook de wereldwijde klimaatverandering speelde een rol en nog steeds. Voor ons de reden om te starten met een bedrijf, dat op een duurzame manier waarde toevoegt aan het leven van mensen. Direct in hun omgeving waar ze zijn. Ongeacht hun situatie, ruim of beperkt budget, kennisniveau van groen en ongeacht de wereld om hun heen.

Wat doen we nu
Tegenwoordig combineren we het leveren van diensten zoals tuinonderhoud en tuinaanleg met het aanbieden van een ruim assortiment aan tuinartikelen. Daarbij streven we naar een steeds duurzamere vorm. Bij diensten proberen we zoveel mogelijk te werken met elektrische gereedschappen in plaats van fossiele brandstof. Bij ons assortiment kijken we naar producten die langer meegaan en verantwoord zijn gemaakt. Bijvoorbeeld van FSC hout.

Onze werkwijze
Verder gebruiken wij bij tuinonderhoud geen gif om onkruid en ziektes te bestrijden, maar kijken we naar een natuurlijke benadering. Voor bemesting gebruiken we alleen organische meststoffen en geen kunstmest. Groenafval wordt zoveel mogelijk teruggeplaatst in de tuin óf verwerkt tot mulch en compost. Ook plaatsen wij alleen echt gras en geen kunstgras. Wij adviseren klanten om ruimte te geven aan waterbeheer in hun tuin en niet alles dicht te maken met bestrating.

Sociale impact
Als bedrijf is maatschappelijke betrokkenheid onderdeel van ons DNA. Wij geven hier vorm aan via:

  • Ondersteuning van ondernemers in uitdagende gebieden op de wereld: Wij zetten een deel van onze omzet in voor microkrediet via het platvorm van KIVA, waardoor jouw aankoop niet alleen hoogwaardige producten/diensten ondersteunt, maar ook bijdraagt aan positieve sociale impact.
  • Meedoen aan Green Friday: In plaats van de focus te leggen op (overmatige) consumptie en massale winkeluitverkoop bij Black Friday, richt Green Friday zich op duurzaamheid, bewust consumeren en milieuvriendelijke keuzes maken. Zo geven we op Green Friday bomen weg en dat draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering en vergroening.
  • Meedoen aan World Clean Up Day: Dit is een wereldwijd evenement, dat jaarlijks plaatsvindt op de derde zaterdag van september. Het doel van deze dag is om mensen over de hele wereld aan te moedigen om samen te komen en hun omgeving op te ruimen van zwerfvuil en afval. Wij ruimen deze dag zwerfafval op uit openbare groenstroken en op straat.

Visie
Dit alles samen is onze visie op de context voor “Alles voor een mooie tuin”. Voor ons is deze slogan dus meer dan alleen onderhoud en tuinartikelen. Het gaat om de mens, dichtbij en verder weg, om de natuur en het klimaat en het creëren van waarde met groen.