Bestrating

Net als bij planten en struiken, zijn er terrassen in alle soorten, maten, vormen en kleuren. Bestrating is vaak een kostbare kwestie, dus het is belangrijk om vooraf na te denken wat het hoofdgebruik is. Om te zitten en relaxen of als speelplek voor kinderen of een doorgang die veel belopen wordt. En niet helemaal onbelangrijk… het onderhoud!

Beginnen bij het begin
Mijn Tuinonderhoud denkt graag met je mee in de aanleg en het onderhoud van je terras. Hierbij bespreken we wat je stijl is (zoals strak en modern of landelijk en gekleurd), waar het terras met name voor gebruikt wordt en hoe het zit met onderhoud. Ook kunnen we een deel aanpassen, door bijvoorbeeld een verhoging in de tuin aan te brengen of een nieuw patroon te maken met de tegels/stenen. In combinatie met terrasreiniging lijkt de bestrating daarna echt als nieuw. Uiteraard bespreken we ook het budget en de kosten. Maar voor elk budget zijn er mopgelijkheden.

Hergebruik
Omdat we streven naar duurzaam onderhoud, kijken we of we tegels/stenen kunnen hergebruiken. Dat kunnen tegels/stenen uit eigen tuin zijn. Maar ook op Marktplaats kun je vaak tweedehands tegels/stenen gratis ophalen.
Dat scheelt niet alleen in budget, maar ook in grondstoffen. Zo hoeven er geen nieuwe materialen gemaakt te worden en recyclen we producten. Die tweedehands tegels/stenen zijn vaak nog prima her te gebruiken. Goed voor je portemonnee en duurzaam!

Voorbereiding en aanleg
Bij de aanleg of her-aanleg van bestrating, halen we eerst nog aanwezige tegels en/of stenen weg.
Afhankelijk van de mate van verzakking en/of de wens om het terras op te hogen, bestellen we in overleg met jou extra (ophoog)zand. Dat wordt egaal gemaakt, aangedrukt en vervolgens zetten we met touw de lijnen uit. Zo kunnen we het terras recht en strak er in leggen. Enige afloop van het terras is vaak wel handig vanwege regenval en plasvorming. Als alles er goed inligt, dan strooien we zilverzand over het terras en vegen we dat in. Zo worden alle kieren goed opgevuld en blijft het terras stabiel liggen.

Bij bestrating reken we een tarief per m2, in plaats van per uur. Dit omdat we met tenminste 2 personen werken bij bestrating. Dit type werk is lichamelijk vrij zwaar en met 2 personen kunnen we makkelijker werken. Het is ook minder belastend voor de rug wanneer je met 2 personen werkt. Wanneer er eerst tuinaarde moet worden afgegraven, dan zijn er aanvullende kosten voor het storten. Deze zijn €50,-* per kubieke meter (m³)(*wijzigingen voorbehouden). Dit zijn kosten die de grondverwerkers in rekening brengen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw tuin, maak dan een vrijblijvende afspraak met ons.

Afspraak maken