snoeien tuin in de stad

Groen werk


Snoeien

Bomen en stuiken hebben zo nu en dan snoei nodig. Afhankelijk van het soort boom of stuik, snoei je die in de winter, het voorjaar of in de zomer. Zo snoeien we knot-, lei- en fruitbomen in de periode november t/m februari maart. Rozen bijvoorbeeld, snoeien we in maart, tenzij het overdag nog vriest; en na de eerste bloei nog een keer.
Bij snoeien kijken we ook naar het doel: zitten takken in de weg of wordt de boom/struik te groot of snoeien we voor betere bloei/vruchten

Hieronder vind je de meest voorkomende vragen over deze dienst:

Dat is afhankelijk van wat er gesnoeid moet worden en hoe lang geleden het is gedaan. Gaat het om een boom of struik of een haag/heg? Hoe hoog is het? Bij een heg gaan we gemiddeld uit van 7-8 meter horizontaal per uur.
Bomen tot 2,5 meter terugsnoeien is grofweg 1 tot 1,5 uur werk. (Heel) hoge bomen is specialistisch werk en zal per situatie moeten worden bekeken. Meestal moet er dan een hoogwerker bij komen en wordt de directe omgeving afgezet in verband met het gevaar van vallende (grote) boomtakken.

Ook hier geldt, sommigen groeien snel en sommigen groeien langzamer. Hagen/heggen (buxus) groeien redelijk snel en worden 2 tot 4 keer per jaar gesnoeid. Regelmatig snoeien geeft een volle haag/heg.
Een boom vraagt veel minder vaak om snoei en 1x per jaar is vaak genoeg, net als struiken. Wel is het goed om uitgebloeide bloemen uit struiken te snoeien. Zo blijf ie langer door bloeien.

Snoeien vraag wel om zorgvuldig werken. Ondanks dat, kan er altijd iets mis gaan. Bijvoorbeeld omdat je per ongeluk uitschiet en bomen, struiken en planten zijn ook levend. We kijken altijd om welke boom of stuik het gaat en in welke periode van het jaar die het best gesnoeid kan worden. Bijvoorbeeld, als je sommige bomen in de verkeerde periode snoeit, kan die gaan 'bloeden'. Dat betekent, dat de boom sap blijft lekken. Je boom hoeft daardoor niet persé dood te gaan, maar verzwakt wel. Vraag ons gerust om advies.

In principe niet. Het risico op infectie bij kleine snoeiwonden is klein en gezonde bomen/struiken kunnen prima op eigen kracht herstellen. Bij grote snoeiwonden, kan er eventueel wondafdekmiddel worden gebruikt; en dan eerder bij bomen met zacht hout. In ieder geval respecteren we de natuur en gebruiken we alleen wondafdekmiddel met natuurlijke ingrediënten.

Momenteel bieden we deze dienst alleen aan in Zuid-Holland

€35,- per uur*, exclusief 21% BTW, exclusief eventuele materiaalkosten (*wijzigingen voorbehouden).
De aanvullende kosten voor het storten van puin en of tuinaarde zijn €50,-* per kubieke meter (m³)(*wijzigingen voorbehouden). Dit zijn kosten die de puin- en grondverwerkers in rekening brengen. Voor locaties verder dan 10 kilometer, gerekend vanuit Den Haag Zuid-West, berekenen we aanvullende reiskosten van €0,21 per kilometer (heen én terugreis)

Planten, struiken en bomen planten
Voor zowel het leveren als het in jouw tuin planten van groen ben je bij ons aan het juiste adres. De meeste struiken en bomen kopen we direct bij onze kweker in. Je kunt het zo gek niet bedenken: Hortensia, Jasmijn, Conifeer, diverse soorten fruitbomen (laag- en hoogstam), Hedera, Rode Zuilbeuk, Skimmia, Portugese laurier, Olijfboom, Camelia, Druiven, Haagbeuk, Ilex (Japanse hulst, goed alternatief voor Buxus), Seringe, Wisteria (Blauwe regen), Passiebloem, Clematis, vijgen, etc. etc. Zoek je echt iets bijzonders, dan kunnen we in ons Europees netwerk kijken of het beschikbaar is. Elk jaar importeert onze kweker ook partijen uit o.a. Spanje en Italië. Meer groen is goed voor de natuur en voor jouw gezondheid als mens!