Schutting plaatsen

Een schutting gaat vaak een tijd mee. Maar ook schuttingen zijn na verloop van tijd toe aan vervanging. En er zijn nu volop keuzes in soorten, maten, materialen en kwaliteit.

Bij Mijn Tuinonderhoud kun je kiezen uit een volledig houten schutting of een hout beton combinatie. Bij die laatste staat het houten schuttingdeel tussen betonpalen en op een betonnen onderrand.

De schuttingdelen zijn verkrijgbaar in de houtsoorten:
* geïmpregneerd grenen (KOMO gecertificeerd)
* douglas
* hardhout

Hout beton schutting
Voor een hout beton combinatie, leveren we de beton-elementen in grijs en antraciet. De palen hebben een doorsnee van 10×10 cm (dus niet de lichtgewicht versie).

Plaatsen in cement
Alle palen, zowel de houten palen en de betonnen palen worden vastgezet in snelbetonmortel. Dit zorgt niet alleen voor de noodzakelijke stevigheid, maar isoleert hout palen ook deels voor vocht. Bij betonnen palen is er 2x zoveel cementmortel nodig vanwege het gewicht van het beton.

RVS
De schuttingdelen die wij leveren zijn RVS geschroefd. Dat betekent, dat de schroeven geen zwarte strepen in het het hout geven door verzinkte schroeven. Ook het beslag (ophangmateriaal) is van RVS.

Tuinpoort
De tuinpoort zijn verkrijgbaar in:
* geïmpregneerd grenen
* douglas
* hardhout

In alle tuinpoorten worden geleverd met een stalen frame. Dat is veel steviger dan tuinpoorten zonder stalen frame.
Voor de sluiting van een tuinpoort, kun je kiezen uit een RVS haak of een RVS slot (verkrijgbaar in metaal of zwart)

Plaatsing
Bij het plaatsen van een schutting werken we altijd met 2 personen. Er kunnen factoren zijn die het plaatsen vertragen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld kleigrond en resten van afgebroken palen. Staat er nog een oude schutting en wil je dat wij die verwijderen en afvoeren? Dat kan, hiervoor brengen we een extra werkuren in rekening.
Heb je een afvalpas van de lokale milieu straat? Dan kan het storten vaak gratis.

Heb je vragen over het verwijderen van je oude schutting en/of het plaatsen van een nieuwe schutting? Neem dan nu contact op!