Terras reinigen

Hogedrukreiniging
Net als auto’s, apparaten en mensen, heeft een terras ook onderhoud en verzorging nodig. Daarom is het goed om af en toe je het terras en vlonders in je tuin een grondige reiniging te geven. Mos, algen, sap van besjes, vogelpoep en vuil maken je terras vies, plakkerig en soms zelf gevaarlijk glad. Met een krachtige hogedrukspuit van 180 bar, krijgen we bijna al het vuil weg. Zo zijn er geen chemicaliën nodig en dat is beter voor je tuin en jouw gezondheid.

Hieronder vind je de meest voorkomende vragen over deze dienst:

Loader image

Wij gaan in de praktijk uit van 6 tot 7 m2 per uur. Daarom vragen altijd naar de oppervlakte van jouw terras.
Afhankelijk hoe vervuild het terras is en hoe lang geleden het voor het laatst is schoongemaakt, duurt dit langer of korter.

Een goede hogedrukreiniger krijgt zelfs het meest hardnekkige vuil van de tegels af.
LET OP: heb je bijvoorbeeld witte (grind)tegels, dan is het mogelijk, dat er nog wel een waas blijft zitten op de tegels. Het vuil heeft zich dan dusdanig diep in de tegels gehecht, dat je het niet 100% kunt wegkrijgen. Zeker bij witte tegels. Daarom kunnen we niet garanderen, dat  de oorspronkelijke tint terugkomt.

Na afloop van hogedruk reiniging vegen we het terras in met zand. Dit is prima geschikt om de kieren, die ontstaan zijn door hogedrukreiniging, weer op te vullen. Daardoor blijf het terras stabiel liggen. Ook zand blijft niet voor eeuwig op z'n plaats; het kan dus zijn, dat na een tijd dit bijgevuld moet worden. Ook is het geen garantie, dat onkruid niet meer tussen de tegels doorgroeit.

Belangrijk is wel om te weten, dat je, zeker bij hardnekkig vuil, ook een (bescherm)laagje van de tegel afschraapt. Daardoor komen de poriën van een tegel open en kan vuil zich daarna sneller hecht aan tegels. Dit betekent, dat je vaker het terras zal moeten reinigen. Daarom stellen we de druk van de waterstraal zo in, dat er niet meer druk wordt gebruikt dan nodig. Ondanks dit mogelijke nadeel, is het voordeel wel, dat je alleen water gebruikt en geen chemische producten.

Liever niet. Sowieso gebruiken we geen chemische producten, omdat we tuinonderhoud zo duurzaam mogelijk willen doen. Daarbij respecteren we de natuur. Als het echt niet anders kan, kunnen we 100% biologisch afbreekbare zeep gebruiken, dat vrij is van fosfaten.

Momenteel bieden we deze dienst alleen aan in Zuid-Holland

€35,- per uur*, exclusief 21% BTW, exclusief eventuele materiaalkosten (*wijzigingen voorbehouden).
Daarnaast berekenen we aanvullende reiskosten van €0,21 per kilometer (heen én terugreis)