Geplaatst op Geef een reactie

Tuintrends Herfst 2023

Over ongeveer 6 weken begint de herfst al weer. Deze week kijken we naar de tuintrends voor de herfst van 2023. Welke kleuren zijn trendy, welke vormen, welke materialen en welke stijlen.

Deze herfst zijn warme, aardse kleuren de trend. Kleuren als terracotta, camel, beige en taupe zijn de trendzetter. Die kun je combineren met zandkleur, zacht groen en zacht geel. Dat past echt bij een mediterrane vibe. Haal de Middellandse zee in je tuin en verf een muur, de borderbak, de schutting, de pergola of je terras in een warme aardse kleur. Dat kost meestal een stuk minder dan een nieuw terras of borderbak.

Wat is nu eigenlijk de Mediterrane stijl, ook wel bekend als de mediterrane architectuur?
De mediterrane stijl, is een decoratieve en architectonische stijl die zijn oorsprong vindt in de landen rond de Middellandse Zee, zoals Spanje, Italië, Griekenland en Marokko. Deze stijl is sterk beïnvloed door de traditionele bouwtechnieken, materialen en culturen van de regio.

Kenmerken van de mediterrane stijl in je tuin zijn onder andere:

Gebruik van natuurlijke materialen: Mediterrane architectuur maakt veel gebruik van natuurlijke materialen zoals steen, baksteen, terracotta, hout en keramische tuintegels. Deze materialen zijn duurzaam, passen goed bij het landschap en hebben vaak een verweerde uitstraling.

herfst tuintrends 2023

Bogen en gewelfde plafonds: Bogen en gewelfde plafonds zijn veel voorkomende architecturale elementen in de mediterrane stijl. Ze voegen een vleugje elegantie en romantiek toe aan de ruimte. Met een pergola kun je ook ronde vormen creëren in je tuin.

Tegelwerk: Keramische tuintegels, met name handgemaakte tegels met felle kleuren en complexe patronen, worden vaak gebruikt voor verandavloeren en muren. Ook mozaïekvloeren kun je in een serre of veranda leggen als onderdeel van een mediterrane interieur

Rustieke meubels: Meubels in de mediterrane stijl zijn vaak gemaakt van hout en hebben een rustieke uitstraling. Denk aan robuuste houten tafels, rustieke kasten en comfortabele gestoffeerde meubels met natuurlijke stoffen.

Gietijzeren details: Gietijzeren elementen, zoals lampen, hekken en decoratieve accenten, worden vaak gebruikt om een vleugje elegantie toe te voegen aan de mediterrane stijl.

Mediterrane kleuren: De kleuren die vaak worden geassocieerd met de mediterrane stijl zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving, zoals diepblauw van de zee, aardekleuren, warme tinten van terracotta, en zonnige tinten zoals geel en oranje.

Binnenplaatsen en terrassen: Buitenruimtes zoals binnenplaatsen en terrassen zijn belangrijk in de mediterrane stijl. Ze bieden de mogelijkheid om buiten te genieten van het aangename klimaat en het landschap.

tuintrend 2023 herfst

De mediterrane stijl roept een gevoel van warmte, eenvoud en tijdloze charme op. Het is een populaire stijl voor zowel architectuur, interieurontwerp en tuinontwerp. Met deze tuintrends van herfst 2023, creëer je een ontspannen en gastvrije sfeer in je tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *