Geplaatst op Geef een reactie

Kunst in de tuin – Herfsttuin 2023

De trend van herfst 2023 is Mediterraans. Kunst speelt een belangrijke rol in Mediterrane tuinen. Deze tuintrend bestaat uit warme, levendige kleuren, gietijzeren siervormen in hekwerk en kunstobjecten, houten vormen en ronde stijlen. De mediterrane kunst in de tuin weerspiegelt de rijke cultuur en geschiedenis van die regio. Het ademt de geest van ontspanning en esthetiek uit in deze betoverende buitenruimtes

Terracotta kruiken, stenen beelden en ijzeren ornamenten domineren vaak de esthetiek. Deze tuinkunst brengt een gevoel van vreugde en vitaliteit met zich mee, en weerspiegelen de stralende zon en de heldere luchten van het Middellandse Zeegebied.

Kunst in Mediterrane tuinen is vaak geïnspireerd op klassieke Griekse en Romeinse ontwerpen. Denk aan zuilen, bogen, fonteinen en pergola’s die zijn versierd met prachtige mozaïeken, flagstones en keramische tegels. Deze combinatie van kunstobjecten, materialen, vormen, planten en kleuren, voegen niet alleen een gevoel van elegantie en geschiedenis toe, maar creëren ook schaduwrijke hoekjes waar je kunt ontspannen en tot rust kan komen.

Ook water is een cruciaal element in mediterrane tuinkunst. Fonteinen en waterpartijen bieden niet alleen een verkoelende oase, maar dragen ook bij aan de rustgevende ambiance. Het kabbelende geluid van stromend water brengt een gevoel van sereniteit en vrede, wat essentieel is voor mediterraans leven. Houd er wel rekening mee, dat vijvers en fonteinen regelmatig onderhoud nodig hebben.

De mediterrane tuinkunst is doordrenkt van symboliek en betekenis. En dat midden tussen olijfbomen, die al eeuwenlang een bron van voedsel en olie zijn in die regio. Ze vertegenwoordigen vrede en overvloed. Of de Pijnbomen, met hun statige houding, symboliseren duurzaamheid en veerkracht.

Ijzeren sierhekwerk symboliseert weelderigheid, artistiek karakter en elegantie. Houten elementen staan voor natuur, robuustheid, stijl en levendigheid.

Kortom, mediterrane kunst in de tuin biedt een tijdloze en warme ervaring. Het is een viering van kleur, vorm en textuur, doordrenkt van de rijke geschiedenis en cultuur van het Middellandse Zeegebied. Of je nu in je tuin wandelt op flagstones, tussen de met bloemen bezaaide borders, luistert naar het zachte geluid van stromend water van je fontein of geniet van de kunstobjecten er tussen, de Mediterrane tuin met al zijn kunstvormen,betovert zintuigen en ziel en biedt een ontsnapping aan de drukte van het moderne leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *