Geplaatst op Geef een reactie

7 voordelen van een groentetuin in je achtertuin

groentetuin in achtertuin


Heb je nog een plek over in je achtertuin? Denk dan eens aan een eigen groentetuin. Die kun je maken in een kas, maar je kan het ook kleiner aanpakken op een moestuintafel. Er zijn veel voordelen om je eigen groenten te kweken. We zetten de 7 belangrijkste voor je op een rij:

1. Verse en Gezonde Voeding:
Je eigen groentetuin betekent altijd toegang tot verse, onbespoten producten. Goed voor een gezond dieet en je weet wat je op je bord krijgt.

2. Kostenbesparing:
Het telen van je eigen groenten kan geld besparen. Biologische groenten uit eigen tuin zijn goedkoper dan bij de supermarkt.

3. Milieuvriendelijk:
Groenten uit je eigen achtertuin hebben zeker een kleinere, ecologische voetafdruk. Geen transport, minder energie, beter voor het milieu.

4. Stressvermindering:
Tuinieren kan je helpen te relaxen. Het werken met eigen groenten kan stress verminderen en je een gevoel van voldoening geven. En ook zonder groene vingers kun je groenten leren kweken :-).

5. Fysieke Activiteit:
We bewegen te weinig, dat is al bekend. Je eigen groentetuin onderhouden is een natuurlijke vorm van lichaamsbeweging. Het is een leuke manier om actief te blijven, zonder dat het als een verplicht bezoek aan de sportschool aanvoelt.

6. Educatief voor kinderen:
Heb je kinderen, dan is een eigen groentetuin super leuk voor educatie. Kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt en krijgen waardering voor gezonde voeding.

7. Zelfvoorzienendheid:
Je eigen groentetuin geeft je een zekere mate van zelfvoorzienendheid. Je bent minder afhankelijk van externe bronnen voor voedsel. Handig toch?!

Heb je vragen over het starten van je eigen groentetuin? Laat ze horen in de comments. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *