Geplaatst op Geef een reactie

Cleanup Den Haag Zuid-West | World Cleanup Day 2023

World Cleanup Day 2023

Den Haag Zuid-West is een prachtig, veelzijdig en veelkleurig stadsdeel in Den Haag. Het is ook onze stad als bedrijf. Helaas is Den Haag Zuid-West ook een stadsdeel met nog veel zwerfafval. Op zaterdag 16 september 2023, gaan we van 13:00 tot 15:00 zwerfafval opruimen met de actie ‘Cleanup Den Haag Zuid-West. De binnentuinen tussen de flats schoonprikken, de perken en borders schoonprikken en de pleinen en de straten schoonprikken. Zo willen we een bijdrage leveren aan een schoon Den Haag Zuid-West. De focus zal liggen op de buurt Vrederust. Als er genoeg vrijwilligers zijn, dan kan ook de buurt Bouwlust worden gedaan. Met deze actie willen we als bedrijf een bijdrage leveren aan een schoner Den Haag, een betere leefomgeving en opgeruimde groenstroken.

Waar?
We verzamelen op de Ambachtsgaarde (Den Haag Zuid-West), tegenover Primera (aan de zijkant van de Albert Heijn). Wij zorgen voor prikstokken, vuilniszakken en als je wilt handschoenen. Je dient zelf water en eten mee te nemen. Doe je mee?! Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden als vrijwilliger.

Wat is World Cleanup Day?
World Cleanup Day, jaarlijks gevierd op de derde zaterdag van september, is een wereldwijde beweging die mensen verenigt om samen zwerfvuil en afval op te ruimen en onze planeet schoner en gezonder te maken. Het begon als een lokale actie in Estland in 2008. Nu is dat uitgegroeid tot een internationaal evenement in meer dan 180 landen.

Op deze speciale dag, gewijd aan milieubehoud, bundelen vrijwilligers, gemeenschappen, scholen, bedrijven en organisaties hun krachten om afval op te rapen, dat onze steden, stranden, bossen en waterwegen vervuilt. Het doel is niet alleen om de directe omgeving op te schonen. Ook is het idee om meer bewustwording te creëren over het belang van afvalvermindering en het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen.

World Cleanup Day heeft een positieve impact op het milieu door het verminderen van zwerfvuil en plasticvervuiling, die ernstige bedreigingen vormen voor de biodiversiteit en ecosystemen over de hele wereld. Het laat zien dat kleine acties van individuen en gemeenschappen een grote impact kunnen hebben op mondiale milieuproblemen.

Doe mee aan World Cleanup Day en draag bij aan een schonere, gezondere planeet voor huidige en toekomstige generaties. Samen kunnen we het verschil maken door bewustwording te vergroten, verantwoordelijkheid te nemen voor ons afval en onze aarde te koesteren. World Cleanup Day herinnert ons eraan dat we allemaal een rol te spelen hebben in het beschermen van de prachtige planeet die we thuis noemen.

Aanmelden als vrijwilliger
Wil je meedoen aan het schoner maken van Den Haag Zuid-West? Stuur dan uiterlijk vrijdag 15 september 2023 vóór 21:00 je naam en mobiele nummer naar contact@lemonconcepts.nl. Alvast bedankt voor je aanmelding!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *